Om oss i WDAS styrelse

Eva Paulsén - Ordförande

Tel: 070-845 58 40

Om Eva:

Hemmahörande i Bergshamra utanför Norrtälje tillsammans med  en underbar gubbe och 2 fantastiska hästar, 1 paint och 1 qh/paint(SPB). Hästar har funnits mer eller mindre under hela mitt liv och min bakgrund är ganska klassisk för Sverige, ponnyhoppning under ungdomsåren och när jag tappade modet att hoppa så gick jag över till klassisk dressyr.


I början av 90-talet så smög sig westernridningen in i mitt liv och 2001 köpte jag min första paint. Tävlandet kom igång 10 år senare inom gångart och allroundklasserna.


Western dressage har sedan 2020 snabbt blivit min favoritgren och jag hoppas inspirera fler att påbörja sin resa inom Western dressage.

Att för både häst och ryttare hitta det vi alla söker efter glädje, styrka, balans för att landa i HARMONI.

Elin Nes - Vice Ordförande

Tel: 076-148 88 17

Om Elin: 

Jag började som många andra min resa inom den engelska världen, där samspelet som finns i dressyren alltid legat mig varmt om hjärtat.

2009 upptäckte jag westernridningen och har varit fast sedan dess.


Westerndressyren är för mig ett fantastiskt komplement där vi tillsammans med våra hästar får ta del av det bästa av två världar.


Jag ser fram emot att tillsammans med mitt treåriga sto Marilyn utforska westerndressyren och den mångsidigheten som den erbjuder.

Hanna Mattsson - Sekreterare

Tel: 070-946 38 32

Om Hanna: 

Mitt intresse för westerndressyr väcktes under 2022 och jag lockades mycket av online-formatet eftersom det känns lite mindre läskigt att tävla när man kan göra det på hemmaplan! Det lockar mig också att alla raser är välkomna och blir bedömda utifrån sina egna förutsättningar. Att harmoni och partnerskap hålls så högt tycker jag också är viktigt.


Bilden föreställer mig och min hjärtehäst Lotus efter vår första tävling där vi lyckades kamma hem 77,95% i Intro level test 1. Lotus finns tyvärr inte kvar men jag håller hennes minne levande genom att tävla vidare med min varmblodstravare Nikki och min nya stjärna - paintstoet Nelly.


Utöver Westerndressyr håller jag även på med trail i form av Extreme Cowboy Race och så tycker jag det är kul att flytta kor. Omväxling förnöjer!

Jessica Sandervig - Kassör

Tel: 070-786 84 42

Om Jessica: 

Jag har varit aktiv inom paintvärden sedan slutet på 90-talet och tävlat framgångsrikt med mina 5 painthästar genom åren. Idag har jag 3 st paintar och bor i Vänge utanför Uppsala på en gård med 10 st hästar inackorderade. Jag har tidigare varit aktiv i 20 år i SPHA, och är även i styrelsen i SAAHR och tidigare i NSBA Scandinavia.


Jag gillar mångsidighet och både tränar western, hoppning, dressyr och WE, och tävlar all around med allt från Showmanship till trail och Hunt Hack. Westerndressyren kom och jag blev snabbt aktiv genom SPHA att anordna WDAA-godkända online tävlingar som blev snabbt populära.  

Helene Ek - Ledamot

Tel: 073-097 51 43

Om Helene:

Hästar har alltid varit i mitt liv.

Började som liten på ridskola i Upplands Väsby. Där man tillbringade all tid man kunde. Skaffade min första häst vid sexton års ålder. En arab som hette Sahar. På den tiden var det dressyr o hoppning som gällde.
Hade uppehåll några år när barnen var små, men sedan blev jag med häst igen, då jag åkt till Jultorp ranch o provat western och fastnade för det. Tror det var 2005. Har två halvsyskon (morgankorsningar), men sedan fick jag se det här med western dressage och blev så förtjust. Älskar harmonin mellan häst och ryttare. Hittat hem!


Anne Gustavsson - Suppleant

Tel: 073-371 43 53

Om Anne:

Bor i Vårgårda på en stor gård med både får & hästar. Jag har 7 stycken Morganhästar. Jag har varit uppfödare på Morgans i ca 15 år men nu dragit ner på avelsbiten för att istället satsa på ridningen och upptäckte då Western Dressage och kände att det är något som passar både mig och hästarna.


Jag ser framemot att få vara en del av Western Dressage Association Of Sweden.